• Slide01
  • Slide02
  • Slide03

Εκδρομή στην Καλαμάτα

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε.,

Η εκδρομή μας στην Καλαμάτα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες. Ο σκοπός της εκδρομής ήταν η επίσκεψή μας στην Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτώρια Γ.Καρέλια”, όπου είχαμε τη μεγάλη χαρά και την τιμή να μας υποδεχτεί η συναπόφοιτός μας κ.Καρέλια αυτοπροσώπως.

Περιηγηθήκαμε στον πανέμορφο χώρο, ο οποίος πληροί όλες τις σύγχρονες μουσειακές προδιαγραφές και ξεναγηθήκαμε στην εξαιρετική συλλογή από τις κ.κ. Κανελλοπούλου, Ντάκουρη και Κομπόκη. Οι περιγραφές τους ήταν εξαιρετικά επεξηγηματικές και ενδιαφέρουσες, και νιώθουμε ότι μας προσέφεραν μία βαθύτερη κατανόηση του νοήματος και των συμβολισμών των ενδυμασιών. Ο πλούτος και η ποικιλία των περίτεχνων ενδυμασιών από την Νησιωτική και Ηπειρωτική Ελλάδα, τα υφάσματα, τα κεντήματα, καθώς και τα σχέδια μας εντυπωσίασαν και μας ενθουσίασαν.

Μετά από την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση είχαμε την χαρά να συνομιλήσουμε με την κ.Καρέλια για το έργο της στο Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας καθώς και για την πορεία προς την υλοποίηση του μεγαλόπνοου ονείρου της - την διαμόρφωση της συλλογής που πλέον αποτελεί πολιτιστική παρακαταθήκη της Καλαμάτας και της Ελλάδας.

Στη συνέχεια γευματίσαμε στην γνωστή οικογενειακή ταβέρνα της περιοχής, Βάγιας, όπου απολαύσαμε παραδοσιακές γεύσεις. Ακολούθησε απογευματινός καφές στην παραλία της Καλαμάτας πριν την επιστροφή μας στην Αθήνα.

IMG_0939.jpg

 

                          IMG_0954.jpg    IMG_0963.jpg  

                        IMG_0968.jpg    IMG_0986.jpg

                                                          IMG_0973.jpg

    IMG_0977.jpg      IMG_0980.jpg

Εκτύπωση Email