• Slide01
  • Slide02
  • Slide03

14/6 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Τερκεσίδου

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε. καλησπέρα σας,

Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α.Φ.Ε. και εμείς προσωπικά σας καλούμε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της αποφοίτου και μέλους μας, συγγραφέως Λένας Τερκεσίδου.

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Το μυστήριο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων – Το τάμπλετ των αρχαίων» στον Κήπο του Μουσείου (Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου 44).

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Κάκια Ξύδη, εκδότρια-συγγραφέας

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

η Μαρία Τσούτσουβα, διδάκτωρ λογοτεχνίας-σύμβουλος εκπαίδευσης
η Μίκα Μπάρμπα, φιλόλογος – Γεν.Γραμματέας Σ.Α.Φ.Ε.
η Λένα Τερκεσίδου, συγγραφέας

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Γιούλη Ζήκου, ηθοποιός-θεατρολόγος.

Τη βραδιά θα συνοδεύσει μουσικά ο Τάκης Μπινιάρης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Οδυσσέας και η παρέα του βρίσκονται στα Αντικύθηρα, όπου γίνεται υποβρύχια έρευνα για το ναυάγιο των Αντικυθήρων. Ένα βράδυ θα ακούσει τυχαία ένα μέλος της ομάδας καταδύσεων να τσακώνεται σε απόμερο μέρος με κάποιον που του λέει πως το «αφεντικό» είναι θυμωμένο και περιμένει κι άλλη αποστολή. Όταν ο Οδυσσέας μαθαίνει πως εξαφανίστηκαν από το σκάφος κάποια από τα ευρήματα που ανέσυραν από τον βυθό της θάλασσας, τα οποία έχουν σχέση με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, φουντώνουν μέσα του οι υποψίες και αποφασίζει να λύσει το μυστήριο. Ποιος όμως είναι ο εγκέφαλος της κλοπής και πόσο επικίνδυνος είναι;

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ο πρώτος μηχανικός υπολογιστής στον κόσμο και σ’ αυτόν έχει τις ρίζες του η σημερινή τεχνολογία.

Ένα βιβλίο περιπέτειας, μυστηρίου και ανατροπών, που μας ταξιδεύει στα Αντικύθηρα και στα κρυμμένα μυστικά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Η Λένα Τερκεσίδου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος (Master του Πανεπιστημίου Middlesex της Αγγλίας) και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο και έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τηλεοπτικές εκπομπές.

Έχει εκδώσει δεκατέσσερα βιβλία για παιδιά, δύο μυθιστορήματα μυστηρίου και περιπέτειας από εννέα ετών, μία συλλογή διηγημάτων το 2008, το οποίο απέσπασε και Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου με Γεύσεις και Βραβείο Καλύτερου Εξωφύλλου στην Ισπανία το 2008, και τρία μυθιστορήματα για ενήλικες, οκτώ βιβλία για τη διατροφή, εκ των οποίων το «Πολύτιμες αρχαίες αφροδισιακές συνταγές» απέσπασε το Παγκόσμιο Βραβείο Ιστορικού Βιβλίου Διατροφής σε διεθνή διαγωνισμό στην Ισπανία το 2004 και το «Γευστικές συνταγές χωρίς ενοχές» τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Υγείας και Διατροφής στην Ισπανία το 2010. Το θεατρικό της έργο για ενήλικες «Η Κούλα του Βαγγέλη» ανέβηκε το 2018 στο θέατρο Άβατον και το θεατρικό της έργο για παιδιά «Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» ανέβηκε στο θέατρο της Ημέρας για έξι σεζόν. Το βιβλίο μυστηρίου για παιδιά 9+ ετών με τίτλο «Το μυστήριο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Φιλικά,
η Πρόεδρος, Νονίκη Πέρδικα
και η Γεν.Γραμματέας, Μίκα Μπάρμπα

 

Εκτύπωση Email