• Slide01
  • Slide02
  • Slide03

Ξενάγηση στην έκθεση του Μιχάλη Οικονόμου

Αγαπητά μέλη του Σ.Α.Φ.Ε.
 
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 12.00 θα ξεναγηθούμε στην έκθεση του πολύ γνωστού ζωγράφου Μιχάλη Οικονόμου (1884 – 1933) “Η αλχημεία της ζωγραφικής”, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
 
Η επιμελήτρια της έκθεσης, δρ. Αφροδίτη Κούρια αναφέρει:
«Τα θέματα του Οικονόμου είναι απλά, πάντοτε παρμένα από τη φύση. Σπίτια δίπλα στο νερό, ξωκλήσια, παλιά γεφύρια και μύλοι, δρόμοι με καμάρες, γέρικες ελιές, κυπαρίσσια, θάλασσες, βάρκες. Τα κτίσματα όπως τα δέντρα, στέρεα πλασμένα και χωροθετημένα, μαρτυρούν σε πολλούς πίνακες πως ο ζωγράφος διαθέτει γερή αίσθηση της φόρμας, μια γλυπτική αντίληψη – μπορεί να πει κανείς – για τον όγκο και τη φόρμα μέσα στον χώρο. Η σαφήνεια στην οργάνωση των όγκων, των επιπέδων καθώς και στην άρθρωση του χώρου αποτελεί συστατικό γνώρισμα των περισσότερων έργων της πρώτης περιόδου του καλλιτέχνη».
 
Δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στις κ.κ. Νονίκη Πέρδικα (6944788606) και Μίκα Μπάρμπα (6936768938) έως την Τετάρτη 13 Μαρτίου.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
 
Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ
 
Συγκέντρωση 11.45 στην είσοδο του Ιδρύματος
 
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1
 
Φιλικά,
η Πρόεδρος, Νονίκη Πέρδικα
και η Γεν.Γραμματέας, Μίκα Μπάρμπα

Εκτύπωση Email